Archief per Maand: oktober 2013

Drie biedingen bij aanbesteding busconcessies Brabant

Bij de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Noord-Brabant zijn drie biedingen gedaan. Veolia, Arriva en Syntus brachten een bod uit. Vandaag was de sluitingsdatum voor inschrijvingen voor twee busconcessies in Brabant.

Veolia is de zittende concessiehouder in de concessie West- en Midden-Brabant, waar Arriva momenteel het busvervoer in de concessies Oost-Brabant en De …

Lees verder »

Syntus maakte rekenfout bij bieding op IJsselmond

Vervoersbedrijf Syntus heeft een rekenfout gemaakt bij haar bieding op de concessie IJsselmond. Door een verkeerde berekening van het aantal DRU’s is haar bieding door de concessieverleners terzijde gelegd. Het bezwaar van Syntus tegen de gunning van IJsselmond was er op gericht om dit ongedaan te maken. Dat blijkt uit de uitspraak van de voorzieningenrechter …

Lees verder »

Bezwaar Syntus tegen gunning IJsselmond ingetrokken

Het bezwaar dat Syntus heeft ingediend tegen de gunning van de concessie IJsselmond 2014-2023 is ingetrokken. Hoewel het bericht nog niet officieel bevestigd is door de concessieverleners, zou dit betekenen dat OV Regio IJsselmond (een dochterbedrijf van Connexxion) daarmee de concessie IJsselmond definitief gewonnen heeft.

Het is niet bekend waarom Syntus het bezwaarschrift nu heeft …

Lees verder »

Vooraankondiging aanbesteding HWGO 2016 gepubliceerd

De vooraankondiging voor de aanbesteding van het openbaar personenvervoer per bus in de Hoeksche Waard en op Goeree Overflakkee is op 14 oktober 2013 gepubliceerd op Aanbestedingskalender (ABK). De huidige concessie loopt nog tot en met 15 december 2014 en is in handen van Arriva.

In oktober en november 2013 zal een marktconsultatie worden uitgevoerd …

Lees verder »

Veolia verliest kort geding tegen Noord-Brabant

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Bosch ziet geen aanleiding om de aanbesteding van de busconcessies Brabant 2015 op te schorten. Veolia verliest daarmee het door haar aangespannen kort geding.

In de lopende aanbestedingen van het openbaar personenvervoer per bus in Noord-Brabant is de opbrengstverantwoordelijkheid bij de vervoerder gelegd. Deze loopt daardoor een groot risico …

Lees verder »

Nota van Uitgangspunten concessie Limburg behandeld

De Nota van Uitgangspunten voor de aanbesteding van de OV-concessie Limburg 2017 zijn op 11 oktober 2013 in de commissie Ruimte, Infrastructuur en Financiën van Provinciale Staten van Limburg behandeld. Op 15 november 2013 stelt Provinciale Staten de Nota van Uitgangspunten definitief vast.

Er is gekozen voor één OV-concessie in Limburg. Daaronder valt al het …

Lees verder »

Kort geding Brabant over onzekerheid OV-studentenkaart

Het kort geding dat door een vervoerder is aangespannen tegen de provincie Noord-Brabant blijkt te zijn gestart door Veolia. De vervoerder vindt dat de onzekerheid over het voortbestaan van de OV-studentenkaart er toe leidt dat er geen zinnig bod uit te brengen is op de aanbesteding van de busconcessies Brabant 2015. Dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder »

Aanbesteding Alphen a/d Rijn – Gouda van start

De aanbesteding van de concessie Treindienst Alphen aan den Rijn – Gouda (TAG) is van start gegaan. De concessie heeft een looptijd van 15 jaar, beginnend op 11 december 2016 en eindigend op 13 december 2031.

De treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn zullen worden opgenomen in de R-net HOV-formule. Het aan te schaffen …

Lees verder »

Concept-PvE concessie Zeeland 2015 gepubliceerd

De provincie Zeeland heeft op 20 september 2013 een vooraankondiging en concept-Programma van Eisen gepubliceerd op TenderNed. De aanbesteding zal daadwerkelijk van start gaan op 30 oktober 2013.

In de nieuwe concessie zijn de bestaande Zeeuwse busconcessies samengevoegd tot één grote concessie voor heel Zeeland. Er is overwogen om ook de veerdienst Vlissingen-Breskens hierin op …

Lees verder »

Welkom bij OV Tenders

Actueel nieuws over aanbestedingen van openbaar vervoer in Nederland wordt vanaf nu weergegeven op de website van OV Tenders. Bekijk de laatste nieuwsberichten of de dossiers die per aanbesteding worden opgesteld.

De informatie op OV Tenders is afkomstig uit de verschillende aanbestedingsplatforms, communicatie door concessieverleners en vervoerders of uit landelijke en regionale media.