Archief per Maand: maart 2014

Nota van Uitgangspunten aanbesteding busvervoer Groningen-Drenthe gepubliceerd

De Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de aanbesteding van het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe is vandaag gepubliceerd. De nieuwe concessie gaat in per december 2017 en heeft een looptijd van tien jaar.

De situatie in de provincies Groningen en Drenthe is al jaren afwijkend van de rest van Nederland. …

Lees verder »

Connexxion, Arriva en Syntus bieden op busvervoer Zeeland

Er hebben drie vervoerders een bod gedaan in de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Zeeland: Connexxion, Arriva en Syntus. Dit meldt Omroep Zeeland op haar website.

De toekomstige concessie voor het busvervoer in Zeeland omvat  de huidige concessies Noord-Zeeland, Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. Noord- en Midden-Zeeland zijn in handen van Connexxion, terwijl Veolia in Zeeuws-Vlaanderen …

Lees verder »

Blunder bij gunning concessie West-Brabant; hoe nu verder?

Vandaag werd bekend dat bij de aanbesteding van het busvervoer in Brabant een blunder is gemaakt in de gunningsprocedure. Door een rekenfout is de concessie “West-Brabant” gegund aan Veolia terwijl volgens de gunningscriteria Arriva had moeten winnen. Een pijnlijke fout die nog een staartje zal krijgen. Hoe nu verder? Een vooruitblik op de mogelijke uitkomst.

Lees verder »

“Concessie West-Brabant door rekenfout ten onrechte gegund aan Veolia”

De provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het busvervoer in het westelijk deel van die provincie door een rekenfout gegund aan de verkeerde vervoerder. Niet Veolia, maar Arriva zou de concessie West-Brabant hebben gewonnen. Dat meldt de nieuwswebsite nu.nl zojuist op haar website.

Volgens het bericht op nu.nl zou gebruik zijn gemaakt van een verkeerde …

Lees verder »

Arriva en NS bieden op treinconcessie Alphen a/d Rijn – Gouda

Arriva en de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn de twee partijen die een bieding hebben gedaan op de concessie Treindienst Alphen aan den Rijn – Gouda. De nieuwe concessie omvat alleen deze treindienst en gaat van start vanaf dienstregeling 2017.

Arriva en NS hebben een bod gedaan in de aanbestedingsprocedure die is gevoerd door de provincie …

Lees verder »