Archief per Maand: april 2015

Opinie: “Fraude in Limburg kan einde van Qbuzz betekenen”

De gisteren bekend geworden malversaties bij de OV-aanbesteding Limburg kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Het is niet ondenkbaar dat de kwestie zal leiden tot het einde van Qbuzz. De opinie van Arthur Kamminga (OV Tenders), consultant bij OV-aanbestedingen.

Door Arthur Kamminga

De onthullingen over de fraude bij NS-dochters Abellio en Qbuzz doen een ware schok van ongeloof …

Lees verder »

Ernstige onregelmatigheden bij NS-dochters bij OV-aanbesteding Limburg

Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg hebben NS-dochters Abellio en Qbuzz vertrouwelijke informatie verkregen van concurrent Veolia. Een medewerker die nog in dienst was bij Veolia behoorde feitelijk tot het aanbestedingsteam van Abellio. Via deze persoon kreeg Qbuzz/Abellio toegang tot vertrouwelijke informatie van Veolia.

Als gevolg van de geconstateerde onregelmatigheden is het waarschijnlijk dat de aanbesteding …

Lees verder »

NS, Arriva en Syntus bieden op Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede

De provincie Overijssel heeft drie inschrijvingen ontvangen op de Europese aanbesteding voor het verzorgen van het treinvervoer op de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. De bedrijven zijn Syntus B.V., NS Reizigers B.V. en Arriva Personenvervoer Nederland B.V.

Beoordeling De komende periode worden de inschrijvingen beoordeeld op de in de aanbesteding gestelde eisen. Naar verwachting nemen …

Lees verder »