Categorie archief: Concessie Groningen-Drenthe

Volkskrant zit fout met beschuldiging kartelafspraken OV-bedrijven

Op 14 februari 2015 schreef journalist Sander Heijne voor de Volkskrant een artikel over kartelafspraken tussen de private vervoersbedrijven, tégen de NS. Heeft Heijne hier een punt?

Wat is precies de beschuldiging van Heijne? In essentie gaat het er om dat in de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) een afspraak zou zijn gemaakt dat niet wordt geprocedeerd …

Lees verder »

FMN gaat tweede verlenging GD-concessie aanvechten

De Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) is voornemens de verlenging van de busconcessie Groningen-Drenthe (beter bekend als de “GD-concessie) aan te vechten bij de rechter. Dat meldt RTV Noord, die daarbij verwijst naar een brief van de advocaat van FMN aan de provincie.

Het OV-bureau Groningen-Drenthe is van plan om de GD-concessie opnieuw met twee jaar te …

Lees verder »

“Verlenging OV-concessie Groningen-Drenthe niet toegestaan”

Het voornemen van het OV-bureau Groningen-Drenthe om de zogenaamde “GD-busconcessie” met twee jaar te verlengen is niet toegestaan. Tot die conclusie komt Arthur Kamminga, jurist gespecialiseerd in openbaar vervoer.

Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe hebben kort voor het kerstreces aan Provinciale Staten in collegebrieven laten weten dat het OV-bureau Groningen-Drenthe van plan is de …

Lees verder »

Nota van Uitgangspunten aanbesteding busvervoer Groningen-Drenthe gepubliceerd

De Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de aanbesteding van het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe is vandaag gepubliceerd. De nieuwe concessie gaat in per december 2017 en heeft een looptijd van tien jaar.

De situatie in de provincies Groningen en Drenthe is al jaren afwijkend van de rest van Nederland. …

Lees verder »