Categorie archief: Concessie OV Limburg 2017

Grote gevolgen bij veroordeling NS: uitsluiting van aanbestedingen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vorige week bekendgemaakt dat zij de NS en vijf bestuurders strafrechtelijk gaat vervolgen voor de malversaties bij de aanbesteding Limburg. Een eventuele veroordeling kan grote gevolgen hebben voor toekomstige aanbestedingen.

Ruim een jaar na de ontdekking van de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg is het …

Lees verder »

Opinie: Aanbesteding Limburg moet over en NS moet van alle aanbestedingen worden uitgesloten

Het rapport van de ACM waarin wordt vastgesteld dat de NS zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik en het onderzoek in opdracht van NS waaruit blijkt dat de NS-top betrokken was bij de malversaties rond de aanbesteding Limburg zullen ernstige consequenties moeten hebben. Op de eerste plaats wordt het onvermijdelijk om de aanbesteding Limburg overnieuw …

Lees verder »

Opinie: “Fraude in Limburg kan einde van Qbuzz betekenen”

De gisteren bekend geworden malversaties bij de OV-aanbesteding Limburg kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Het is niet ondenkbaar dat de kwestie zal leiden tot het einde van Qbuzz. De opinie van Arthur Kamminga (OV Tenders), consultant bij OV-aanbestedingen.

Door Arthur Kamminga

De onthullingen over de fraude bij NS-dochters Abellio en Qbuzz doen een ware schok van ongeloof …

Lees verder »

Ernstige onregelmatigheden bij NS-dochters bij OV-aanbesteding Limburg

Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg hebben NS-dochters Abellio en Qbuzz vertrouwelijke informatie verkregen van concurrent Veolia. Een medewerker die nog in dienst was bij Veolia behoorde feitelijk tot het aanbestedingsteam van Abellio. Via deze persoon kreeg Qbuzz/Abellio toegang tot vertrouwelijke informatie van Veolia.

Als gevolg van de geconstateerde onregelmatigheden is het waarschijnlijk dat de aanbesteding …

Lees verder »

Veolia, Arriva en Abellio doen bod in aanbesteding OV-concessie Limburg

Bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg zijn drie inschrijvingen gedaan. Veolia, Arriva en Abellio brachten een bod uit. Vandaag was de sluitingsdatum voor inschrijvingen voor de concessie in Limburg.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck is tevreden met drie marktpartijen. Hij spreekt van “een prima marktwerking.” Veolia is de zittende concessiehouder …

Lees verder »

Veolia eist uitsluiting van NS bij aanbesteding Limburg

Vervoersbedrijf Veolia eist dat de NS en haar dochterbedrijf Abellio worden uitgesloten van deelname aan de aanbesteding van de OV-concessie Limburg. Het bedrijf heeft daarom de provincie Limburg gedagvaard.

Lees verder »

Limburg start inschrijving Europese aanbesteding openbaar vervoer

Vanaf vandaag kunnen openbaar vervoersbedrijven zich inschrijven voor de nieuwe Limburgse openbaar vervoer concessie. Dit maakte het college van Gedeputeerde Staten bekend door de totale OV-vraag op de aanbestedingskalender te publiceren. De reiziger heeft vanaf 2016 en de daaropvolgende 15 jaar nog maar met één vervoersbedrijf te maken. Zowel stoptreinen, bussen als openbaar vervoer op …

Lees verder »

Nota van Uitgangspunten concessie Limburg behandeld

De Nota van Uitgangspunten voor de aanbesteding van de OV-concessie Limburg 2017 zijn op 11 oktober 2013 in de commissie Ruimte, Infrastructuur en Financiën van Provinciale Staten van Limburg behandeld. Op 15 november 2013 stelt Provinciale Staten de Nota van Uitgangspunten definitief vast.

Er is gekozen voor één OV-concessie in Limburg. Daaronder valt al het …

Lees verder »