Categorie archief: Concessies Brabant 2015

Blunder bij gunning concessie West-Brabant; hoe nu verder?

Vandaag werd bekend dat bij de aanbesteding van het busvervoer in Brabant een blunder is gemaakt in de gunningsprocedure. Door een rekenfout is de concessie “West-Brabant” gegund aan Veolia terwijl volgens de gunningscriteria Arriva had moeten winnen. Een pijnlijke fout die nog een staartje zal krijgen. Hoe nu verder? Een vooruitblik op de mogelijke uitkomst.

Lees verder »

“Concessie West-Brabant door rekenfout ten onrechte gegund aan Veolia”

De provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het busvervoer in het westelijk deel van die provincie door een rekenfout gegund aan de verkeerde vervoerder. Niet Veolia, maar Arriva zou de concessie West-Brabant hebben gewonnen. Dat meldt de nieuwswebsite nu.nl zojuist op haar website.

Volgens het bericht op nu.nl zou gebruik zijn gemaakt van een verkeerde …

Lees verder »

Arriva en Veolia winnen busconcessies Brabant

De provincie Brabant heeft een voorlopig besluit genomen over de gunning van de busconcessies Brabant 2015. Arriva wint de concessie Oost-Brabant, terwijl Veolia in West-Brabant blijft rijden.

Zowel Arriva als Veolia rijden nu ook in het betreffende gebieden. De grenzen zijn in de nieuwe concessieindeling echter gewijzigd, waardoor Veolia een deel van Midden-Brabant aan Arriva …

Lees verder »

Drie biedingen bij aanbesteding busconcessies Brabant

Bij de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Noord-Brabant zijn drie biedingen gedaan. Veolia, Arriva en Syntus brachten een bod uit. Vandaag was de sluitingsdatum voor inschrijvingen voor twee busconcessies in Brabant.

Veolia is de zittende concessiehouder in de concessie West- en Midden-Brabant, waar Arriva momenteel het busvervoer in de concessies Oost-Brabant en De …

Lees verder »

Veolia verliest kort geding tegen Noord-Brabant

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Bosch ziet geen aanleiding om de aanbesteding van de busconcessies Brabant 2015 op te schorten. Veolia verliest daarmee het door haar aangespannen kort geding.

In de lopende aanbestedingen van het openbaar personenvervoer per bus in Noord-Brabant is de opbrengstverantwoordelijkheid bij de vervoerder gelegd. Deze loopt daardoor een groot risico …

Lees verder »

Kort geding Brabant over onzekerheid OV-studentenkaart

Het kort geding dat door een vervoerder is aangespannen tegen de provincie Noord-Brabant blijkt te zijn gestart door Veolia. De vervoerder vindt dat de onzekerheid over het voortbestaan van de OV-studentenkaart er toe leidt dat er geen zinnig bod uit te brengen is op de aanbesteding van de busconcessies Brabant 2015. Dat meldt Omroep Brabant.

Lees verder »