«

»

Drie biedingen bij aanbesteding busconcessies Brabant

Bij de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Noord-Brabant zijn drie biedingen gedaan. Veolia, Arriva en Syntus brachten een bod uit. Vandaag was de sluitingsdatum voor inschrijvingen voor twee busconcessies in Brabant.

Veolia is de zittende concessiehouder in de concessie West- en Midden-Brabant, waar Arriva momenteel het busvervoer in de concessies Oost-Brabant en De Meijerij verzorgt. In de nieuwe situatie worden nieuwe concessiegrenzen gehanteerd en bestaat Brabant uit twee concessies: West-Brabant en Oost-Brabant. Vervoerders konden tot vanmiddag een bod uitbrengen op één of beide concessies. Veolia en Arriva hebben een bod op beide concessies uitgebracht, Syntus uitsluitend op Oost-Brabant.

Vorige week diende nog een kort geding van Veolia tegen de provincie Noord-Brabant over de onzekerheid die een eventuele afschaffing van de OV-studentenkaart met zich meebrengt. In de nieuwe Brabantse concessies ligt de opbrengstverantwoordelijkheid en daarmee het risico op de kaartverkoop bij de vervoerders.