«

»

Start aanbesteding busvervoer Zeeland uitgesteld

De aanbesteding van het busvervoer in de Zeeland zal ruim drie weken later van start gaan dan gepland. Dat laat de provincie Zeeland als concessieverlener weten. Oorspronkelijk zou de gunningsprocedure op 30 oktober 2013 starten.

In verband met een gewijzigde planning rondom de vaststelling van de aanbestedingsdocumenten is de aanbestedingsplanning aangepast. De besluitvorming rondom het vaststellen van de aanbestedingsdocumenten is voorzien op 19 november, waarna enkele dagen later de aanbesteding zal worden gepubliceerd. De sluiting van de inschrijftermijn is voorzien voor vrijdag 21 februari 2014.

De nieuwe concessie Zeeland omvat al het openbaar vervoer per bus in deze provincie. Daarmee worden de huidige drie concessies Noord-Zeeland, Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen samengevoegd tot één grote concessie. Noord- en Midden-Zeeland zijn nu nog in handen van Connexxion, terwijl Veolia in Zeeuws-Vlaanderen de zittende concessiehouder is.