«

»

“Concessie West-Brabant door rekenfout ten onrechte gegund aan Veolia”

De provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het busvervoer in het westelijk deel van die provincie door een rekenfout gegund aan de verkeerde vervoerder. Niet Veolia, maar Arriva zou de concessie West-Brabant hebben gewonnen. Dat meldt de nieuwswebsite nu.nl zojuist op haar website.

Volgens het bericht op nu.nl zou gebruik zijn gemaakt van een verkeerde rekenmethode om de winnaar aan te wijzen. Arriva ontdekte de fout en ging in bezwaar tegen het gunningsbesluit. De provincie Noord-Brabant heeft in de bezwaarprocedure de fout nu toegegeven.

De provincie wil de concessie alsnog gunnen aan Arriva, maar Veolia verzet zich daartegen. De huidige vervoerder dreigt nu een voor haar zeer strategische concessie te verliezen en wil een volledige herbeoordeling. Daarnaast stelt Veolia dat zij tot aan de bezwaarprocedure niet wist van de verkeerde rekenmethode.

Zie hier het volledige bericht op nu.nl.

Gerelateerde berichten:    – Blunder bij gunning West-Brabant; hoe nu verder? (13 maart 2014)