«

»

Connexxion, Arriva en Syntus bieden op busvervoer Zeeland

Er hebben drie vervoerders een bod gedaan in de aanbesteding van het busvervoer in de provincie Zeeland: Connexxion, Arriva en Syntus. Dit meldt Omroep Zeeland op haar website.

De toekomstige concessie voor het busvervoer in Zeeland omvat  de huidige concessies Noord-Zeeland, Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. Noord- en Midden-Zeeland zijn in handen van Connexxion, terwijl Veolia in Zeeuws-Vlaanderen rijdt. Het busvervoer in deze laatste regio zal per 14 december 2014 sowieso van exploitant wisselen, aangezien Veolia niet heeft ingeschreven.

Binnen zes weken zal de provincie Zeeland als concessieverlener bekend maken welke vervoerder de komende tien jaar het busvervoer in haar provincie mag gaan verzorgen. Tegen dat gunningsbesluit staat echter nog wel bezwaar en beroep bij de rechter open.