«

»

Aanbesteding Alphen a/d Rijn – Gouda van start

De aanbesteding van de concessie Treindienst Alphen aan den Rijn – Gouda (TAG) is van start gegaan. De concessie heeft een looptijd van 15 jaar, beginnend op 11 december 2016 en eindigend op 13 december 2031.

De treinen tussen Gouda en Alphen aan den Rijn zullen worden opgenomen in de R-net HOV-formule. Het aan te schaffen materieel zal ook in de huisstijl van R-net gaan rijden.

Voorgenomen verloop procedure
De provincie Zuid-Holland heeft de aankondiging gepubliceerd op 10 oktober 2013 gepubliceerd op TenderNed. Het Programma van Eisen en andere contractdocumenten kunnen via EU Supply (EUS) worden opgevraagd.

Geplande deadline voor het indienen van biedingen is 10 februari 2014. Tot die tijd zijn vier vragenrondes voorzien. De streefdatum voor de gunning is 11 maart 2014. De implementatieperiode bedraagt dan nog 1 jaar en 9 maanden.