«

»

Arriva, Connexxion en Noot bieden op HWGO

Vandaag is voor openbaar vervoerbedrijven de termijn verlopen om in te schrijven op de busconcessie Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee (HWGO). De provincie Zuid-Holland heeft inschrijvingen ontvangen van de bedrijven Arriva, Connexxion en Noot.

Daarin hebben de bedrijven beschreven hoe ze het openbaar vervoer in de concessie HWGO de komende jaren willen uitvoeren.De komende weken worden de inschrijvingen beoordeeld. De provincie streeft ernaar om eind maart bekend te maken welke vervoerder vanaf 13 december 2015 het openbaar vervoer in het gebied gaat verzorgen.

De provincie verleent de concessie voor een periode van 8 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van 2 jaar. De totale omzet van de concessie bedraagt circa €200 miljoen over 10 jaar. Met de aanbesteding wil de provincie de huidige kwaliteit van het openbaar vervoer op de 2 eilanden zoveel mogelijk behouden, en het liefst verbeteren, bijvoorbeeld door de introductie van R-net.

R-net wordt geïntroduceerd op de verbinding Dirksland – Middelharnis / Sommelsdijk – Oude Tonge –Rotterdam Zuidplein. Met de nieuwe vervoerder zal worden gewerkt om op deze verbinding een viertal zero-emissie waterstofbussen in te zetten. In de gemeente Goeree-Overflakkee wordt daarnaast een pilot opgezet om het kleinschalig oproepafhankelijk vervoer in die gemeente te verbeteren.